Others

A renovated apartment with exposed beams

A renovated apartment with exposed beams


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Find the simplicity of the ways to get A practical and comfortable house to live. The interior designer Mun Casadesús of the Casadesús Disseny studio He faced the renovation of this apartment for this purpose, located in an old building in the center of Barcelona. With a rectangular plan, it was necessary to gain a sense of depth so that the meters were visually multiplied. In the process wooden roof beams were restored -a original element that gives personality to the spaces- for its height and for the beauty of the vaults.

A diaphanous environment, through which natural light circulates without obstacles, concentrates the common rooms. From here you access the bedrooms and the bathroom, which maintain greater privacy. Between the living room and the dining room, a brick wall, original of the construction, marks the transition of spaces. In the case of the kitchen, we opted for a Tailor-made functional solution: a double-sided half-height module. In line with the proposal of simplicity materials and chromatic ranges were unified in a whole in perfect harmony. The serenity that is perceived is based on the dark oak parquet in combination with white, sand colors and pastel tones.

The rest area maintains the same line. In the rooms it is the colors and richness of textiles that emphasize the presence of furniture. Only the bathroom distances itself from the predominant style in the house. Here, Mun Casadesús resorted to the contrast between white and pieces in an ebony wood-like finish. As a whole, when traveling through this house you feel the fluidity between spaces, They fit perfectly with each other.

This apartment is rented seasonally. More information on the website www.mhapartments.com

Advertising - Read on below A decoration with nostalgic spirit

The reform kept intact the structural elements that personalize the environments: high ceilings and wooden beams. In addition, a brick wall breaks the continuity of the target and marks the transition between the spaces. Ceiling lamp, by Bauhaus. Cushions, from Filocolore. Manta, from Sia. Carpet by Coco-Mat. Framed painting by Pepe Pallarés.

A decoration with nostalgic spirit

The reform kept intact the structural elements that personalize the environments: high ceilings and wooden beams. In addition, a brick wall breaks the continuity of the target and marks the transition between the spaces. Ceiling lamp, by Bauhaus. Cushions, from Filocolore. Manta, from Sia. Carpet by Coco-Mat. Framed painting by Pepe Pallarés.

A reading corner

An armchair, a side table and a table lamp decorate this corner that invites contemplation, to spend time with a book in your hands or to keep a lively telephone conversation. Armchair, by Sia. Cushions, from Filocolore. The table is a design of the interior designer. Flexo lamp, by Coco-Mat. On the wall, pictures, by Little House.

Partition furniture

What at first glance looks like a dividing wall between the kitchen and the dining room is, in fact, a practical double-sided wardrobe that delimits the environments, offering a practical storage solution for glassware and utensils in the dining area. It has been painted in mauve in coordination with some textiles in the room. Lamps, by Bauhaus. The dining table is a design of the interior designer. Letters, by Coton et Bois.

Impolute simplicity the dining room table

This is how the aesthetics of this floor could be defined. A simplicity that becomes protagonist by the absence of devices. Its success lies in the combination of few pieces of varied designs, intertwined by a color palette that enhances the luminosity without forgetting the warmth. Bamboo bowls, from Ikea. Glass bottles, from Sia. Individual jute, from Filocolore.

The partition on both sides

In the front that coincides with the kitchen the microwave was embedded and completed with drawers and cabinets that increase the storage capacity. In addition, the upper part of the module, covered with a wooden board, is very useful as an extra support and work surface.
Ceiling lamps, interlaced design, visually shorten the distance between floor and ceiling.

Divider partition between the kitchen and the dining room

The medium height solution that delimits the work area allows natural light to reach the kitchen, in which white and gray have been combined in the furniture.

Open kitchen

Distributed in an L-shape, furniture to the ceiling was installed on the longest front, while the adjoining house houses only the decorative bell. All appliances are from the Balay firm.

A color window

A maxi picture in vivid tones decorates the wall that separates the living room and the master bedroom. The oak parquet floor unifies the environments. Picture, by Coco-Mat. Curtains, for sale in the Habitat store.

This bedroom is all warmth

Patterned and smooth in mauve, red and orange bring dynamism and strength to the decoration of the bedroom. On the main wall it has opted for an attractive set of finishes - wood and white - and shapes: straight lines with the contours of the lamps, neoclassical style. Bedding, from Coco-Mat. Blanket and slippers, from Zara Home. Lamps, by Bauhaus. Carpet, from Filocolore. The bedside tables are a design of the interior designer.

Child's bedroom

Butterflies, birds, flowers and animals decorate the dream world of the girl who sleeps in this room. Decorated in a neutral range of sand and pastel shades, only the pendant lamp in eggplant stands out for its intensity and stamping.
Coco-Mat: moles bedding, patterned and butterfly-shaped cushions, dolls, blanket, lamps, carpet and mobile. Cushions, in 60 x 60 cm in plain white and pink, and red basket, by Filocolore. Visillo, from Habitat. Picture, for sale in Little House.

A bathroom without artifice

Sobriety is installed in the bathroom through the play of chiaroscuro. The white walls and toilets contrast with the intense brown tone of the floor and the furniture finish, a custom design. On the front of the sink stands out the flown countertop that houses the two sinks.

Beñera and shower

The shower, located in line with the bathtub, merges with the wall thanks to a screen of virtually invisible profiles. Sanitary ware, from Roca. Taps, by Hansgrohe. The towels are from Filocolore.



Comments:

  1. Viran

    In my opinion, you are wrong. I can prove it.

  2. Daijas

    I agree with everything above per said.

  3. Voodoobei

    I hope you will find the right solution.

  4. Hweolere

    Test, senks to the writer

  5. Hadwyn

    You still remember the 18th century

  6. Benjy

    It's apparently you were wrong ...

  7. Logen

    I must tell you you were deceived.

  8. Cynyr

    Obviously you were mistaken...

  9. Crawford

    Authoritative point of view, tempting



Write a message