Information

A reform to gain luminosity and breadth

A reform to gain luminosity and breadth



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Convert a flat located in a modernist building In a current home without losing its original charm was the main challenge faced by the interior design studio Dröm Living when remodeling this family residence of 83 m2, located in the heart of Barcelona. Its new owners, a young mother and her 4-year-old daughter, needed a spacious, bright and cheerful place, but they found a partially exterior, partitioned and therefore dark first floor. To gain in light and meters, important changes were made in the distribution ... reform underway!

The apartment initially had a living room, the kitchen with an outdoor patio, two bedrooms, a bathroom and a toilet. It was in the living area and in the master bedroom where the most radical change was made, regardless of partitions and doors. Although well preserved, the roof moldings and the wooden parquet had to be restored. For the walls, except for the orange chosen in the master bedroom, a color range was chosen that ranges from the soft gray of the kitchen to the blunt black slate of the lobby. The minimalist and custom furniture coexist with turquoise blue design pieces, the result of which is a vital, bright and fresh set.

A RESPECTFUL REFORM
- The main objective of the work it was to renew the distribution of the flat in order to gain luminosity and spaciousness in the common areas, but without renouncing its modernist character; that is, high ceilings, moldings and rosettes, majestic doors and stained glass ...

- Part of the partition removed in the living area, transforming it into two communicated environments: living room and kitchen-dining room. Thus, it gained clarity in the lounge, before dark, and the kitchen was expanded with an office area. A vain in the master bedroom allowed him to add a dressing room at the cost of an adjoining bedroom.

- The wooden parquet, It was polished and restored, as were the doors. The lighting, where the natural light did not reach, was solved with aligned ceilings, symmetric light bulbs
and duplicate ceiling lamps.

REFORM BUDGET
- Polished parquet € 2,000
- Painting and restoration of moldings € 2,550
- Restoration and painting of wooden doors € 1,600
- Plumbing and electricity € 3,300
- TOTAL € 9,450

Advertising - Keep reading below A well-lit room

The partition that initially separated the living room from the kitchen was opened, in part, so that natural light flowed through two large windows with access to the patio. Three symmetrical sconces are responsible for providing more intimate focal lighting. Furniture, by Dröm Living. White and gray: the perfect match. In order to catch natural light in an originally dark environment, we chose to paint the walls of the room in a soft gray, only interrupted by the white of moldings and carpentry. The furniture combines white with small touches of color. Side tables type nest, Kulunka Deco. Condesa model chair,
from www.sillaacapulco.com

Restored Moldings

Modernist ceilings played a key role in the reform. Most of the moldings were rebuilt and in the living room, one of the rosettes was duplicated for the location of two similar ceiling lamps, one at each end of the room. Carpet by LLedó Mas. On the sofa, a ventilation window (already existing) communicates with the second bedroom. Dröm Living placed an insulating glass and covered it with a linen blind from Yutes. Sofa Nimofrom Frajumar. Pouf brought from Morocco, upholstered in turquoise blue, matching tables and chairs.

Acapulco chair

The simplicity of the furniture, based on straight lines, is only refuted by some very well-chosen design pieces, such as industrial-style lamps and Scandinavian-style dining room seats, or Ikea's floor lamp, and chair Countess in turquoise blue, with more rounded shapes than the well-known Acapulco, located in the living room.

Slate tone wall

The walls of the entrance were painted in a dark slate tone that contrasts with the chromatic softness of the rest of the house. A simple furniture in the corner, a sculpture on the floor and a composition of paintings decorate the area. Original parquet, polished and restored by Dröm Living.

Original parquet

The optimal condition of the original pavement allowed its conservation throughout the house. The dark brown parquet only needed a good polish to restore its natural shine. In the area of ​​the kitchen and the bathroom a ceramic floor was chosen, more resistant and easy to clean. Pavement restored by the company Dröm Living.

Ceiling lamps

Under two large windows was the dining room, which shares space with the kitchen, in the background. The windows were covered with gray linen blinds edged in turquoise blue, in harmony with the lamps and cushions. Package blinds, designed exclusively for the project. Furniture, tailored An elongated, cube-shaped table, a bench and three chairs are the perfect excuse to enjoy long evenings. Its straight and simple lines are repeated in the cupboard furniture located at one end, next to the exit door to the patio. Furniture, by Dröm Living. Ceiling lamps, by Habitat.

Bookshelf with desk

At both ends of the room two similarly designed shelves were arranged, one as a bookcase and the other - in this image - it has a desk area illuminated with a flexo-type study lamp. The living room communicates with a long corridor, illuminated with aligned ceiling panels, which leads to the entrance door, in the background. On the right, two doors lead to the bathroom and a toilet. Lacquered shelves in white and blue, Dröm Living's own design. Stool Replica Tolix In aged turquoise.

Turquoise cushion

To break the chromatic homogeneity of white and stone tones, turquoise blue and green accessories were chosen that give an air of freshness and serenity to the environment. The cushions that rest on the sofa in the living room or on the bench in the dining room are proof of this.

L-shaped kitchen

The kitchen open to the dining room facilitates communication with diners while they are working. To illuminate the glass and work area and avoid shadows, the lighting of the hood is used. In the dining room, chairs Fer Wishbone inspiration, from designer Hans J. Wegner. L-shaped kitchen Cabinets and drawers make up the base kitchen furniture, custom designed by Dröm Living in an oak tone
natural that stands out with the unpolluted white of the countertop.

Front paneled in the kitchen

The harmony in the kitchen was achieved by paneling the furniture in the same oak tone. On this front were the appliances, some in sight and others mimetized with high cabinets, without handles. Bosch appliances. A generous countertop. On both sides of the cooking zone, a wide and resistant countertop was arranged that allows working without narrowing. It was chosen in a white tone, to match the dining room table. The water zone was arranged next to the glass ceramic. Worktop Zeus whitefrom Silestone. Sink and tap, by Franke.

Headboard wall in pumpkin tone

In the master bedroom, the color palette changes radically. Dröm Living opted here to highlight the wall of the headboard with a pumpkin tone, to give warmth to the environment. Bedside tables, by Maisons du Monde. Bedding, from Zara Home.

Glazed door

The bedroom gained space by transforming an old glazed door into an arch-shaped opening that gives way to the adjoining bedroom, now transformed into a functional dressing room. A ceiling lamp illuminates this dark space. Another door connects the dressing room with the living room.

Full length mirror

On the wall, facing the bed, a full-length arc-shaped mirror was placed. Its decorative design adds to its ability to visually expand the bedroom thanks to its generous size. A good trick to gain meters in small rooms! Mirror Orangerie, in black metal, in 1.35 m and decorative accessories; everything, for sale in Maisons du Monde.

House plan

Home distribution plan.